logo Juke box Cools invert
Retrojukeboxen

Ga voor een retrojukebox met een vintage touch

Wie voor een retrojukebox met een vintage touch wil gaan, vindt een ruim assortiment bij Jukebox Cools. De jukeboxen die we verkopen en verhuren, bestuderen we met een kritische blik. Zo krijgt u gegarandeerd waar voor uw geld en gaat uw jukebox nog lang mee, ongeacht hoe oud die al is. Er is voor ieder wat wils, van een frivole en kleurrijke machine tot een stoerder model. We specialiseren ons in modellen uit de jaren ‘50.

Jukeboxen van Wurlitzer

Wij verkopen uiteenlopende modellen van Wurlitzer. Het Amerikaanse merk werd in 1853 door Rudolph Wurlitzer opgericht. Hij was geïnteresseerd in allerhande muziekinstrumenten en spitste zich na verloop van tijd op jukeboxen toe. In 1933 verscheen zijn eerste jukebox op de markt: de Debutante. Tot 1974 bleef zijn vestiging in Amerika het centrale productie- en verkooppunt voor zijn instrumenten en machines.

Rudolph en zijn broer Gibson, die eerder samenwerkten en uiteindelijk besloten het team op te splitsen, bouwden een vestiging in Duitsland (de Wurlitzer Jukebox Company) en richtten de befaamde Gibson Company op. Die laatste firma bestaat nog steeds, maar is net zoals Wurlitzer gestopt met jukeboxen te produceren. De modellen die wij op voorraad hebben, vormen een bescheiden selectie. Op aanvraag kunnen we de beschikbaarheid van andere toestellen nagaan en die eventueel restaureren.

Wurlitzer

Retrojukeboxen

Wurlitzer 1700

Retrojukeboxen

Wurlitzer 1800

Retrojukeboxen

Wurlitzer 1900

Retrojukeboxen

Wurlitzer 2000

De Wurlitzer 2000 is een uniek exemplaar. Hij is immers de eerste met 200 selecties, oftewel 100 singles. De jukebox speelt zowel de A- als B-kanten van platen en is vooral uniek omdat hij de eerste was met boekjes die je kan ombladeren. Die boekjes werden zodanig populair dat de Wurlitzer 2000 een gigantisch succes werd. 

Retrojukeboxen

Wurlitzer 2100

Gelijkaardig aan de Wurlitzer 2000 is de Wurlitzer 2100, een model met boekjes. Het grote verschil is echter dat de 2100 de laatste jukebox in de reeks met boekjes is – erg zeldzaam dus.

Retrojukeboxen

Wurlitzer 2104

Retrojukeboxen

Wurlitzer 2150

Retrojukeboxen

Wurlitzer 2250

Retrojukeboxen

Wurlitzer 1050

AMI I

Jukeboxen van AMI

De jukeboxen van AMI vinden hun oorsprong bij automatische pianomuziekspelers. In 1909 werden die ontwikkeld, waarna het bedrijf in de jaren ’30 op jukeboxen overschakelde. Het ‘Singing Towers’-model uit 1939 is mogelijk de excentriekste jukebox die ooit het levenslicht zag. Het oudste toestel dat we momenteel in ons bezit hebben, werd in de jaren ’40 vervaardigd.

Retrojukeboxen

AMI H

Retrojukeboxen

AMI I

Retrojukeboxen

AMI J

Retrojukeboxen

AMI K

Retrojukeboxen

Continental 1

Retrojukeboxen

Continental 2

Retrojukeboxen

AMI MM1

De light-up jukebox van Seeburg

De eerste light-up jukebox heeft u aan het merk Seeburg te danken. De oprichter van dat bedrijf, Justus P. Sjöberg, liet zijn Zweedse roots achter om in de Verenigde Staten bij de pianofabriek van Smith & Barnes en de Markette Piano Company te gaan werken. Die ervaring gebruikte hij om met jukeboxen aan de slag te gaan. Hij bleef zijn machines aanpassen en verbeteren, waardoor de firma voor een lange tijd de positie van marktleider aanhield.

De innovaties stopten niet bij de light-up jukebox. In 1953 lanceerde Seeburg immers een model met een hoogstaande fonograaf. Twee jaar later ontwikkelde het merk de eerste jukebox met 200 selecties en een elektronisch geheugen. Zo konden de machines meerdere nummers opslaan om na elkaar af te spelen.

Channel

Light-up jukeboxen

VL 200

Light-up jukeboxen

V 200

De Rolls-Royce onder de jukeboxen

Light-up jukeboxen

KD 200

Light-up jukeboxen

Seeburg L 100

Light-up jukeboxen

Seeburg 201

Light-up jukeboxen

Channel 222

Light-up jukeboxen

Seeburg AY 160

Light-up jukeboxen

Seeburg Golden Jet SE 100

Light-up jukeboxen

Seeburg SB 100 Magnastar

Model

Rock-Ola, een jukebox met een rock-'n-rollgehalte

De naam Rock-Ola komt enerzijds van de Canadese oprichter David C. Rockola, die in 1939 een reeks ‘Luxury Light-Up jukeboxes’ als zoete broodjes over de toonbank liet gaan. Anderzijds slaat de merknaam op het rock-’n-rollgehalte van de jukeboxen dat zeer kenmerkend is.

Rock-Ola

Rock-Ola Model 1448

Rock-Ola

Rock-Ola 443

Rock-Ola

Rock-Ola 445

Plaat

Een retrojukebox aankopen?

Vraag vandaag nog een offerte aan!