logo Juke box Cools invert
Over ons

Gepassioneerd door jukeboxen

Onze zaakvoerder Marc Cools is gepassioneerd door jukeboxen. Zijn interesse daarin werd door zijn vader Jef aangewakkerd, die in de jaren ’50 een jukebox met 45-toerenplaten kocht. Niet veel later stelde hij vast dat heel wat mensen bereid waren om in ruil voor een aanstekelijk liedje geld in de jukebox te stoppen. Hij zag meteen het potentieel voor een lucratieve en fijne handel.

Showroom Jukebox Cools
Onze geschiedenis

Van jukeboxen op café naar bij mensen thuis

Het duurde niet lang voordat Marcs vader zich naar een verdeler in Antwerpen begaf en met een bus vol jukeboxen terugkeerde. Zeventig van die jukeboxen leverde hij af in Belgisch-Limburgse kroegen. Later voegde hij er biljarttafels, flipperkasten en gokmachines aan toe. Zelfs de eenarmige bandiet – een speelautomaat met een typerende hendel – viel in de smaak, maar de jukebox belandde in de vergetelheid.

De jukebox, ontzettend populair in Nederland

In 1984 keerde het tij: een groep Nederlanders bracht Marcs vader een bezoek en vroeg naar zijn oude jukeboxen. Bij onze noorderburen bleken jukeboxen weer ontzettend populair, omdat een jukebox in een woonkamer perfect tot z’n recht komt en zo sfeer in huis brengt. Dat maakte dat zijn vader z’n verzameling vanonder het stof haalde en opknapte.

Marc besloot hem daarbij te helpen en een tweede generatie van jukeboxverkopers in het leven te roepen. Zo slaagden ze er samen met Marcs kinderen in om herhaaldelijk op grote schaal – containers vol! – jukeboxen naar België te halen. Intussen beschikt Marc over een eigen showroom van 200 m2 waar hij een 45-tal gerestaureerde jukeboxen uitstalt. 

Naast een nostalgische Wurlitzer of retrojukebox kopen of huren, kunt u bij ons een verouderd exemplaar laten restaureren. De ervaren technici die we daarvoor aan het werk zetten, behandelen uw machine met zorg. Laat ons snel iets weten om meer informatie in te winnen.

Seeburg
Plaat

Onze complete collectie ontdekken?

Aarzel niet om ons te contacteren voor meer informatie!